Starten på et eventyr

Vi har begge lenge hatt lyst til å brygge vårt eget øl, og nå skal vi endelig gjøre det. Underveis i bryggingen vil vi skrive innlegg om de biokjemiske prosessene som foregår under ølbrygging, slik vi gjorde i innlegget Gudenes drikk, bare mer omfattende.

For å lære mer om ølbrygging tok vi kontakt med Grünerløkka Brygghus og var så heldige å få besøke deres bryggeri. Der ble vi mottatt av kunnskapsrike og imøtekommende Kjetil Johnsen, som viste oss rundt. Vi fikk smake øl, se på alt av utstyr og til og med "hjelpe" litt til i prosessen. Sjekk ut nettsidene deres for å finne ut mer om hva de driver med.

Her er malt fra Tyskland, klar for mesking. Mesking innbærer at enzymene i maltet omdanner stivelsen til gjærbart sukker, altså glukose.


Før meskingen kan igangsettes, må maltet fra forrige mesking tømmes. Det brukte maltet blir til dyrefôr.

Grünerløkka Brygghus brygger til stadig nye øltyper, til øl-elskere som oss sin store glede.


Er du nysgjerrig på bryggeprosessen? Følg med, se og lær når vi brygger.